PS5 games

Op zoek naar PS5 games? Dan zit je hier goed. Wij van PS5.nl hebben een overzicht gemaakt van alle PS5 games die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland. Van normale PS5 games tot PS5 limited edition games. Van first person shooters tot RPG games. Of je nu een online PS5 gamer bent of juist een single player fanaat, we hebben ze voor je op een rij gezet. De PS5 games zijn realistischere games met korte laadtijden, de beste graphics en een soepele gameplay. Zoek nu jouw volgende PS5 game uit.

Sony Playstation 5 games

Dit jaar wordt een gigantisch jaar vol met nieuwe releases en Sony Playstation 5 games. Vooral buitengewone en exclusieve games van Playstation Studios. Sony heeft een ton vol met nieuwe games en door de nieuwe DualSense controller wordt het gamen alleen maar mooier en waan je je echt in de fantasie wereld waar je in speelt. Vooral de triggers die op de controllers zitten maken een wereld van verschil wanneer je een Sony Playstation 5 game speelt. Er zijn een aantal games die je zeker niet mag laten liggen in de winkel. Sommige games zijn totaal nieuw in de Sony wereld, terwijl andere PS4 games zijn, die een upgrade hebben gehad. Het is toch echt een feit de DualSense controller steelt toch de show van al deze games. Je voelt de tintelingen en vibraties door de controller heen waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was. Nog niet veel mensen hebben het privilege gehad om op de PS5 te mogen gamen, maar de mensen die dat wel hebben mogen doen, omschrijven de Sony Playstation 5 games als een magische ervaring.

PS4 games op de PS5

Wil je PS4 games op de PS5 spelen? Dat kan! Met de backward compatibility op de PS5 kan je PS4 games spelen op de PS5. Dit kan zowel bij de digitale als fysieke games van de PS4. Sommige PS4 games beschikken zelfs over een mogelijkheid om ze te upgraden naar een PS5 versie waardoor je een hogere framerate en 4K resolutie krijgt. Dit wordt aangegeven bij de game met de tag ‘ook geschikt voor de PS5’. In principe werken vrijwel alle games op de PS5, er is slechts een handje vol die niet op de PS5 te spelen is. Fysieke PS4 games kan je gewoon in je PS5 plaatsen en de PS5 zal hierna zelf de juiste updates installeren. Digitale PS4 games moet je wel even opnieuw downloaden op je PS5. Dit moet via de Game Library en niet via de PS5 Store. Genoeg PS4 games op de PS5 te spelen dus!

PS5 games prijs

De advies prijzen voor de PS5 games zijn door Sony aangegeven op €79,99. Dit is zo’n 25% duurder in vergelijking met de games voor de PS4. Volgens Sony omdat ze langer speelbaar zijn en grafisch er op en top uit zien. Bovendien duurt de ontwikkeling van de PS5 games veel langer dan voorheen.  Je ziet echter bij de webshops ook lagere prijzen voor PS5 games van andere ontwikkelaars, soms al vanaf €34,95. Op deze pagina vind je actuele PS5 games prijzen.